CYBERJAYA –  20 juta umat Islam disasarkan untuk memiliki syer Koperasi Pembangunan Pengguna Islam Malaysia Berhad (KoPPIM) demi kebangkitan ekonomi Muslim.

Ketua Prasarana Kempen BMF Pertubuhan-pertubuhan Pembela Islam (Pembela), Mohd. Nor Izzat Mohd. Johari berkata, sekiranya sasaran itu tercapai, ia juga bakal merealisasikan hasrat untuk membuka 1000 Raudhah Grocer di seluruh negara.

“Dengan hanya membeli satu lot syer dalam koperasi bernilai RM500 anda boleh berjaya merealisasikan 1000 Raudhah Grocer tapi dengan memastikan seramai  20 juta umar Islam membeli syer.

“Ayuh pastikan kita semua mampu melakukan perubahan dalam pembangunan ekonomi umat Islam di Malaysia.

“Kalau bukan kita, siapa lagi yang akan lakukan perubahan, kita cakap kita buat,” katanya.-MBNews

Projek “One-Stop Centre” untuk dapatkan barangan #BMF di seluruh negeri telah dilancarkan melalui Raudhah Grocer (dikenali sebagai Raudhah Mart).

Misi yang ditetapkan oleh KoPPIM adalah melancarkan 1,000 cawangan Raudhah Grocer dalam tempoh 10 tahun (2020-2031) selain membuka peluang keusahawan buat 1,000 individu untuk memiliki perniagaan Raudhah Grocer.

Ia juga sekaligus menyediakan 100,000 peluang kepada produk usahawan Muslim dipasarkan secara meluas seluruh Malaysia.

Semua pemilik kedai Muslim, pelabur baharu dan pemilik produk Muslim di jemput untuk menghadiri satu mesyuarat khas sempena Kempen BMF pada ketetapan berikut :

Tarikh: 29 Januari 2020 (Rabu)

Masa: 1.30ptg – 5.30ptg

Tempat: Brainy Bunch Complex Cyberjaya.

Kepada yang berminat sila daftarkan diri anda ke link http://bit.ly/MesyuaratPeniagaMuslim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.